Menu

0

RM0.00

Share with friends

 

 

Jenis Nano Energizer

Nano Energizer terbahagi kepada dua jenis, iaitu:

Nano Energizer Kereta (kenderaan/motor 501cc keatas)

nano energizer kereta

Nano Energizer Universal (kenderaan 500cc kebawah)

nano energizer motor

Operasi Di Dalam Enjin

Perkara asas didalam pergerakan sesebuah enjin kenderaan ialah pembakaran yang berlaku diruang ‘Combustion Chamber’. Apabila minyak petrol/ diesel disembur kedalam ruang ini, percikan api dari spark plug telah menghasilkan satu pembakaran besar yang menghasilkan tenaga. Tenaga ini berupaya mengerakkan piston didalam silinder kenderaan.

Masalah Enjin Yang Kerap Berlaku

Bila kenderaan anda seperti motorsikal, kereta, van, lori, bas dll., telah digunakan beberapa tahun, geseran diantara piston dan silinder ini menghasilkan garis2 halus calar. Ini adalah sebahagian dari proses wear & tear yang normal kepada semua kenderaan. Namun garis2 halus atau calar balar ini jugalah yang menyebabkan performance sesebuah kenderaan berkurangan. Antara simptom2 utama dari masalah ini ialah:

  1. Kereta tiada kuasa
  2. Kereta mengeluarkan asap banyak
  3. Bunyi bising diruangan enjin
  4. Enjin selalu bergegar
  5. Kereta mengunakan banyak bahan api untuk bergerak

Cara Mengatasi

Kebanyakan pengguna/ mekanik mengambil jalan mudah dengan melakukan servis/ tukar barang atau overhaul. Ini memakan kos wang yang tinggi dan masa yang banyak.

Kemajuan sains telah menghasilkan sejenis campuran additive yang dapat membantu para pemandu untuk menjimatkan semua kos tadi.

Nano Energizer dicipta untuk mengatasi masalah dalaman enjin dengan lebih mudah, murah dan segera. Campuran Nano Energizer kedalam ruang minyak enjin akan merawat calar balar piston/ silinder. Nano Energizer akan mula melekat diseluruh dinding dalaman enjin, piston dan silinder. Ini akan mengembalikan permukaan enjin licin dan lancar seperti kenderaan baru! Kesan ini seterusnya menjadi penghalang untuk masalah enjin yang lain.

Nano Energizer buatan Korea ini dapat bertahan sehingga 50,000 km! Lapisan penghalang nano akan terus berada didalam enjin walaupon minyak enjin telah dibuang dan ditukar berkali2 ketika servis.

Nano Energizer juga sesuai digunakan untuk jentera ladang, jentera kilang dan jentera2 yang bermotor. (Dapatkan panduan dari kami dahulu)

 

 

Leave a Reply

Add a comment
WhatsApp chat